Het verhaal van je leven-autobiografisch schrijfcursus vanaf 28 september

In de cursus “het verhaal van je leven” verkennen we schrijvend je levensloop vanaf je geboorte tot nu. In het proces van de schrijfcursus komen steeds meer (jeugd) herinneringen terug. Via thema’s en leeftijdsgerichte schrijfopdrachten. Je krijgt thuis opdrachten mee (voor wie dat wil) en dat alles vormt dat bij elkaar een basis voor een heus levensboek.

Het verhaal van je leven-autobiografisch schrijfcursus vanaf 28 september

Schrijfcursus; het verhaal van je leven Levensverhalen schrijven. Start 28 september 2018 “Ik zou er wel een boek over kunnen schrijven..” Denk je dat ook wel eens? Maar weet je niet waar te beginnen? Het is eigenlijk zo eenvoudig. Met kleine gestructureerde opdrachten wordt je aan het werk gezet en de verhalen stromen uit je pen.

Naarmate mijn uren verstrijken met mijn herinneringen haast ik mij meer oude dingen met heel andere te vergelijken

Leo Vroman

In de cursus “het verhaal van je leven” verkennen we schrijvend je levensloop vanaf je geboorte tot nu. In het proces van de schrijfcursus komen steeds meer (jeugd) herinneringen terug. Via thema’s en leeftijdsgerichte schrijfopdrachten. Je krijgt thuis opdrachten mee (voor wie dat wil) en dat alles vormt dat bij elkaar een basis voor een heus levensboek.

In de 8 bijeenkomsten schrijven we o.a. over

*) Het geboortehuis, kindertijd

*) Het vroegere gezin, gewoonten & rituelen

*) Vriendschappen en liefde door de jaren heen

*) Pubertijd, interesses, verhouding met ouders en voorouders

*) Levensspiraal- een doorloop van het leven met belangrijke gebeurtenissen en ontmoetingen

*) Grote boog aan de hand van de verschillende 7 jaars levensfasen

*) Eigen levensthema’s

Schrijven over je eigen leven is bevrijdend, geeft inzicht en energie. En is vaak ook gewoon heel erg leuk! De levensverhalen van anderen in de cursus werken vaak inspirerend.Via creatieve opdrachten schrijven we over eigen levensgebeurtenissen. Spelenderwijs leer je handvatten en technieken. En die zijn na de schrijfcursus te gebruiken om thuis verder te schrijven.

Daarnaast staan veiligheid en vertrouwen in de groep voorop. Dat betekent een sfeer waarin mensen graag hun verhalen delen. Samen schrijven en delen (nooit verplicht). Schrijf gewoon een keertje mee in een van de schrijfcursussen of workshops. En het leuke is….iedereen kan meedoen, er is geen schrijfervaring nodig….. Laat je verrassen. De pen schrijft het verhaal….

Levensverhalen Elk leven, alledaags of meeslepend, is een onuitputtelijke bron van verhalen. In deze schrijfcursus leer je je eigen inspiratie bron ontdekken. Via concrete en creatieve opdrachten schrijven we over eigen levensgebeurtenissen. Wat jouw levensverhaal ook is, of dat nu alledaags of meeslepend is….of het nu kleine avonturen zijn of grote, of je nu je hele leven op de boerderij hebt gewoond of de wereld over gereist…Elk leven is een verhaal waard. Elk mens heeft iets te vertellen. In de cursus levensverhalen schrijven leer je spelenderwijs handvatten en technieken. Verder krijg je na afloop een kleine handout mee waarmee je de opdrachten kunt verwerken tot een levensboek. Bijvoorbeeld om aan de familie te geven. Maar het belangrijkste is…gewoon doen…schrijf…!!!

Praktische informatie en data. Meer weten? Neem gerust even contact met me op.

Lieke Deelstra Vanuit STAP werk ik als biografisch coach, trainer, schrijver en verhalenmaker. Ik ben als schrijfdocent verbonden aan de Gruitpoort “Lange leve de kunst”. En gastdocent 4e jaars op het instituut van Biografiek. Ik werk met mensen aan het vinden van hun unieke weg. Hun authentieke rol in het leven. En daarmee met de bewustwording en waarde van hun eigen persoonlijke verhaal. Of dat nu persoonlijke biografische verhalen zijn of bedrijfs- en organisatieverhalen. Door het jarenlang werken met heel diverse mensen en doelgroepen heb ik een stevige ervaring in het proces begeleiden en geven van trainingen. Mijn intuïtie en vakmanschap zijn gescherpt door diverse scholingen op het gebied van levensfasen, biografiekunde, systemisch werken, sjamanisme, theater, clowning, storytelling, schrijven, imaginatie en energiewerk.

Geplaatst op donderdag 19 juli 2018.

Over Werkplaats Stap

Dit bericht is geschreven door Werkplaats Stap. Het bedrijf valt onder coaching uit Zutphen. Trefwoorden van Werkplaats Stap uit Zutphen : coach zutphen, biografieonderzoek, autobiografisch schrijven zutphen, levensverhaal schrijven, levensboek, biografieonderzoek zutphen, autobiografisch schrijven, schrijfcursus zutphen, schrijfles zutphen, story telling, biografiewerk, loopbaan onderzoek, sprookjes, rouwverwerking, teambuilding, levensverbetering, coachingpraktijk Zutphen, schrijfcoach, coach rouwverwerking, biografisch trainer, coach schrijver.

Lees meer over Werkplaats Stap.