Er was eens....'n sprookjesweekeinde~17/17 nov.2018

Al schrijvend en tekenend/schilderend onderzoeken we sprookjesthema’s, symbolen en beelden vanuit eigen levenservaringen.

Er was eens....'n sprookjesweekeinde~17/17 nov.2018

Er was eens….een sprookjesweekeinde Schrijven en schilderen op 17/18 november 2018 Sprookjes zijn oerverhalen. Ieder heeft het DNA van sprookjes in zich. Verhalen die mondeling werden doorverteld bij het vuur. Waar onze voorouders wijze lessen, inspiratie, kracht en inzicht aan ontleenden.

Al schrijvend en tekenend/schilderend onderzoeken we sprookjesthema’s, symbolen en beelden vanuit eigen levenservaringen. Laat je verrassen. Kijk door de ogen van een kind. Zie de magie om je heen. Alles leeft. Alles kan. Schrijf, schilder of teken ervaring is niet nodig.

De schrijfsels en kunstwerkjes die je aan de hand van kleine opdrachten maakt, helpen je om de sprookjes beelden onbevangen te ervaren. Je maakt kennis met jouw persoonlijke beeldtaal. We kunnen zoveel meer dan we denken als we niet zo veel nadenken, onze motoriek vertelt zelf al een heel verhaal.

Welke queeste zit er in jouw leven verstopt?

Welke draak heb jij ontmoet? In welke put ben jij gevallen? En wie is jouw fee? Al schrijvend plaats je eigen levens gebeurtenissen in de rol van een sprookje of legende. Daardoor krijg je inzicht en helderheid in jouw zoektocht, jouw queeste, jouw spoor… We werken met autobiografisch schrijven, creatieve schrijfopdrachten, inspirerende & speelse teken- en schilder-opdrachten.. Spelen met beelden. Beelden laten spreken. Dat doen we in sprookjes en verhalen die vol zitten met symbolen en metaforen. Sprookjes beelden roepen die werelden op en openen de poort naar een diepere laag van ons bewustzijn omdat ze oude wijsheden in zich dragen.

Docenten : Nana Ruegebrink en Lieke Deelstra

Data: Zaterdag en zondag 17 en 18 november 2018 Zutphen

Tijden: 10.00 uur tot 16.00 uur

Kosten: 210 euro (incl. soep, koffie/thee/sap, materiaal) Bij 2 aanmeldingen krijg je 20% korting op het totaal bedrag. Voor minima; neem even contact op voor de mogelijkheden.

Nana Ruegebrink: Nana geeft teken/schilderles en is fotomaakster. Ze is afgestudeerd aan de kunstacademie en heeft zich gedurende 20 jaar verdiept in de waarde van subjectieve beleving en kijken zonder oordeel. Ze nodigt je uit om de kleuren en vormen die bij je ontstaan tijdens het tekenen en schilderen te beleven vanuit verwondering over het eigen handschrift. Haar inhoudelijke invalshoek is intuïtief. Als je wenst kan ze je op weg helpen met technische aanwijzingen.

Lieke Deelstra: Vanuit STAP werk ik als biografisch coach, trainer, schrijver en verhalenmaker. Ik werk met mensen aan het vinden van hun unieke weg. Hun authentieke rol in het leven. En daarmee met de bewustwording en waarde van hun eigen persoonlijke verhaal. Of dat nu persoonlijke biografische verhalen zijn of bedrijfs- en organisatieverhalen. Door het jarenlang werken met heel diverse mensen en doelgroepen heb ik een stevige ervaring in het proces begeleiden en geven van trainingen. Mijn intuïtie en vakmanschap zijn gescherpt door diverse scholingen op het gebied van levensfasen, biografiekunde, systemisch werken, sjamanisme, theater, clowning, storytelling, schrijven, imaginatie en energiewerk.

We werken met kleine groepen. Schrijf je nu in. haast ik mij meer oude dingen met heel andere te vergelijken

Leo Vroman

In de cursus “het verhaal van je leven” verkennen we schrijvend je levensloop vanaf je geboorte tot nu. In het proces van de schrijfcursus komen steeds meer (jeugd) herinneringen terug. Via thema’s en leeftijdsgerichte schrijfopdrachten. Je krijgt thuis opdrachten mee (voor wie dat wil) en dat alles vormt dat bij elkaar een basis voor een heus levensboek.

In de 8 bijeenkomsten schrijven we o.a. over *) Het geboortehuis, kindertijd *) Het vroegere gezin, gewoonten & rituelen *) Vriendschappen en liefde door de jaren heen *) Pubertijd, interesses, verhouding met ouders en voorouders *) Levensspiraal- een doorloop van het leven met belangrijke gebeurtenissen en ontmoetingen *) Grote boog aan de hand van de verschillende 7 jaars levensfasen *) Eigen levensthema’s

Schrijven over je eigen leven is bevrijdend, geeft inzicht en energie. En is vaak ook gewoon heel erg leuk! De levensverhalen van anderen in de cursus werken vaak inspirerend.Via creatieve opdrachten schrijven we over eigen levensgebeurtenissen. Spelenderwijs leer je handvatten en technieken. En die zijn na de schrijfcursus te gebruiken om thuis verder te schrijven.

Daarnaast staan veiligheid en vertrouwen in de groep voorop. Dat betekent een sfeer waarin mensen graag hun verhalen delen. Samen schrijven en delen (nooit verplicht). Schrijf gewoon een keertje mee in een van de schrijfcursussen of workshops. En het leuke is….iedereen kan meedoen, er is geen schrijfervaring nodig….. Laat je verrassen. De pen schrijft het verhaal….

Levensverhalen Elk leven, alledaags of meeslepend, is een onuitputtelijke bron van verhalen. In deze schrijfcursus leer je je eigen inspiratie bron ontdekken. Via concrete en creatieve opdrachten schrijven we over eigen levensgebeurtenissen. Wat jouw levensverhaal ook is, of dat nu alledaags of meeslepend is….of het nu kleine avonturen zijn of grote, of je nu je hele leven op de boerderij hebt gewoond of de wereld over gereist…Elk leven is een verhaal waard. Elk mens heeft iets te vertellen. In de cursus levensverhalen schrijven leer je spelenderwijs handvatten en technieken. Verder krijg je na afloop een kleine handout mee waarmee je de opdrachten kunt verwerken tot een levensboek. Bijvoorbeeld om aan de familie te geven. Maar het belangrijkste is…gewoon doen…schrijf…!!!

Praktische informatie en data. Meer weten? Neem gerust even contact met me op.

Lieke Deelstra Vanuit STAP werk ik als biografisch coach, trainer, schrijver en verhalenmaker. Ik ben als schrijfdocent verbonden aan de Gruitpoort “Lange leve de kunst”. En gastdocent 4e jaars op het instituut van Biografiek. Ik werk met mensen aan het vinden van hun unieke weg. Hun authentieke rol in het leven. En daarmee met de bewustwording en waarde van hun eigen persoonlijke verhaal. Of dat nu persoonlijke biografische verhalen zijn of bedrijfs- en organisatieverhalen. Door het jarenlang werken met heel diverse mensen en doelgroepen heb ik een stevige ervaring in het proces begeleiden en geven van trainingen. Mijn intuïtie en vakmanschap zijn gescherpt door diverse scholingen op het gebied van levensfasen, biografiekunde, systemisch werken, sjamanisme, theater, clowning, storytelling, schrijven, imaginatie en energiewerk.

Geplaatst op donderdag 19 juli 2018.

Over Werkplaats Stap

Dit bericht is geschreven door Werkplaats Stap. Het bedrijf valt onder coaching uit Zutphen. Trefwoorden van Werkplaats Stap uit Zutphen : coach zutphen, biografieonderzoek, autobiografisch schrijven zutphen, levensverhaal schrijven, levensboek, biografieonderzoek zutphen, autobiografisch schrijven, schrijfcursus zutphen, schrijfles zutphen, story telling, biografiewerk, loopbaan onderzoek, sprookjes, rouwverwerking, teambuilding, levensverbetering, coachingpraktijk Zutphen, schrijfcoach, coach rouwverwerking, biografisch trainer, coach schrijver.

Lees meer over Werkplaats Stap.