Het nieuwe fit worden valpreventie voor ouderen in Zutphen

Het nieuwe fit worden | Weer in contact komen met je lichaam en dat geeft vertrouwen en ontspanning.

Over Het nieuwe fit worden valpreventie voor ouderen

Het nieuwe fit worden valpreventie voor ouderen valt onder de rubriek sportschool in Zutphen.

Thijs van Het Nieuwe Fit Worden heeft als missie om mensen te leren om natuurlijk te bewegen. Een methode waarbij je jezelf Fit beweegt, door te focussen op ontspanning, souplesse en aarding. We staan niet goed op de voeten en bewegen te resultaatgericht. Hierdoor wordt ons skelet onevenwichtig belast, dat geeft schade aan de gewrichten, banden en pezen. We vergeten te ontspannen tijdens het inspannen, waardoor onze veerkracht afneemt.

De belangrijkste ontdekking van Thijs is dat je lichaam sneller lenig wordt als je voor de "beweeg-grens" blijft. Dus niet meer tot het uiterste trainen, maar overhouden. Dan blijft je lichaam ontspannen en bouw je veel meer energie op. Thijs geeft al 35 jaar T'ai Chi les en sinds 3 jaar combineert hij zijn lessen T'ai Chi met Yoga en Pilates, een gouden combinatie van technieken omdat ze elkaar mooi aanvullen: T''ai Chi voor de aarding en balans, Yoga voor de lenigheid en ontspanning en Pilates voor de spierontwikkeling.

Door te voelen word je lichaam meer en meer een veilige plek om te zijn, in uit te rusten en te ontspannen. Het Nieuwe Fit Worden zijn al weer 2 maanden bezig met de online lessen.

Het Nieuwe Fit Worden geeft onder andere de volgende lessen:

- Werkend fit (professioneel bewegen in zware beroepen)

- Valpreventie en fitness voor senioren (balans, ontspanning en stevig staan)

Mensen die niks aan lichaamsbeweging doen zijn kwetsbaar, na je 60ste verlies je sneller spiermassa en het komt er langzaam aan. Als je regelmatig fysieke oefeningen doet gaat de val-kans fors omlaag. Bij Valpreventie en fitness voor senioren krijg je les in T'ai chi, Yoga en Pilates. Jullie doen staan- en grondoefeningen. Je traint je spieren, werkt aan souplesse, balans en ademhaling. Het Nieuwe Fit Worden en jij doen speciale been en enkel oefeningen om te leren stevig te staat en je botstructuur te versterken.

Voor meer informatie over de mogelijkheden, tarieven en/of inschrijven, verwijs ik u graag door naar de website. U kunt ook contact opnemen via de contact gegevens.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Het nieuwe fit worden valpreventie voor ouderen uit de rubriek sportschool uit Zutphen is gevestigd aan de Marspoortstraat 8 in Zutphen. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-15862353.

Diensten en producten voor sportschool

Trefwoorden die horen bij Het nieuwe fit worden valpreventie voor ouderen zijn o.a. :