Atelier Marjolein Pool in Zutphen

Kunstenaar Marjolein Pool

Over Atelier Marjolein Pool

Atelier Marjolein Pool valt onder de rubriek kunstenaar in Zutphen.

Marjolein Pool is kunstenaar en is de drijvende kracht achter Atelier Marjolein Pool. Haar atelier is ontstaan van uit een passie. Een passie voor het verbeteren van interieur. Wat steeds een grotere rol voor mensen begint te spelen zijn home accessoires. Men geeft tegenwoordig meer om het interieur. Daar draagt zij als kunstenaar graag aan bij.

Naast het schilderen op doek en papier maakt ze graag toegepaste kunst. Ze maakt daarbij veel gebruik van het bestaande. Denk hierbij aan een deurvlak of een tafelblad, maar bijvoorbeeld ook een blouse of jeans. Het moet iets toevoegen. Niet alleen aan je interieur of aan je 'outfit', maar ook aan wat je uitstraalt.

Haar schilderijen kenmerken zich door haar speelse patronen. Wil ze dit effect bereiken dan gaat ze ook op een specifieke manier te werk. Ze brengt eerst lagen verf aan, over elkaar heen. Wanneer ze het gevoel heeft dat ze dit voldoende heeft gedaan, gaat ze delen wegvegen. Het is een heel proces, waarbij ze precies op de juiste plekken de onderliggende kleur zichtbaar maakt. Door op deze manier te werken, ontstaan er prachtige patronen die echt tot de verbeelding spreken.

Daarnaast houdt ze zich ook graag bezig met het verfraaien van interieur. Daarbij kun je denken aan tafelbladen die een geheel nieuw uiterlijk krijgen, servies kunst aan de muur, of deuren die echt iets toevoegen aan je interieur nadat ze zijn geschilderd. Grote objecten zoals deze kunnen de sfeer van je inrichting sprankelender maken of op een andere manier accentueren.Heb je er wel eens aan gedacht om een groot kunstwerk in huis op te hangen, maar kwam je ruimte tekort? Je bent zeker niet de eerste! Praktische kasten, raampartijen en deuren zorgen er vaak voor dat je geen grote stukken muur meer over hebt. Waarom dan geen beschilderde deur?

Naast het beschilderen van deuren en tafelbladen houdt ze zich eveneens bezig met fotografie. Een geliefd onderwerp is servies: een kopje op het aanrecht, een stapel borden of een oude theepot. Soms beschildert ze het servies voordat ze het fotografeert, soms straalt het juist meer uit wanneer ze het laat zoals het is. Het is mogelijk om de foto van uw keuze te laten uitvergroten in diverse maten en op diverse ondergronden.

Textiel heeft ze verschillende technieken voor:

- Beach Batik; Met verschillende technieken verft ze kleding, vaak aan de hand van een bepaald thema of een specifieke inspiratie. Beach Batik bijvoorbeeld, is geïnspireerd op strand en zee. Met de bijzondere tie-dye techniek restyled ze in haar atelier nieuwe basics tot opvallende batik fashion. De kleuren marineblauw en grijs doen denken aan de Nederlandse zee. Het verrassende patroon van de Indonesische tie-dye maken bovendien van alle items unica.

- Autumn Gipsy; Met textielverf beschilderd ze blouses, overhemden en jeans. Inspiratie hiervoor vindt ze in de verfsporen op de tafels en vloer van haar atelier dat zich baadt in betoverend herfstlicht.

Heb je interesse gekregen in haar werk, dan verwijs ik je door naar de website. je kunt ook contact opnemen via de contactgegevens en eventueel een afspraak met haar te maken om het werk op haar atelier te bewonderen.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Atelier Marjolein Pool uit de rubriek kunstenaar uit Zutphen is gevestigd aan de Fien de la Marstraat 3 in Zutphen. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 057-5529466.

Diensten en producten voor kunstenaar

Trefwoorden die horen bij Atelier Marjolein Pool zijn o.a. :

Nieuws van Atelier Marjolein Pool in Zutphen

Schilderijen op doek

Schilderijen op doek

Schilderijen van Marjolein Pool.